Waar moet je op letten bij het kopen van een occasion auto?

augustus 17 2022

Waar moet je op letten bij het kopen van een occasion auto?

Waar moet je op letten bij het kopen van een occasion auto?

Wat zijn belangrijke aandachtspunten waar je zeker op moet letten tijdens het kopen van een occasion auto? In deze blog geven wij een aantal handige tips waar je op moet letten tijdens het kopen van een occasion.  

Allereerst moet je een gewenste auto tegenkomen op het internet. Ben je er nog niet uit welk occasion model het gaat worden? Bekijk dan hier ons aanbod kwaliteitoccasions.

 

De eerste indruk is belangrijk

Je hebt je gewenste auto bekeken via een advertentie op het internet, waarschijnlijk zijn er meerdere auto’s te koop van jouw gewenste model. Daarom raden wij aan om meerdere advertenties met elkaar te vergelijken. Vergelijk de kilometerstand, de vraagprijs, het bouwjaar etc. Als je dit hebt vergeleken weet je beter hoe de prijs/kwaliteitsverhouding van de auto is. Zodra je gaat kijken bij het gewenste model vraag dan ook de historie van de auto, hiermee kom je veel te weten over de auto zelf.

 

Is een occasion waardevast?

We weten allemaal dat een gloednieuwe auto zijn waarde verliest zodra hij de showroom verlaat. Dit is de reden waarom veel mensen liever op zoek gaan naar een gebruikte auto. Wil je dat je auto redelijk stabiel zijn waarde moet blijven? Dan kan een occasion heel interessant zijn voor jou! Welke factoren bepalen hoe waardevast een occasion is?

- De kleur van een auto is bepalend voor de waarde van een auto, zwart is meer waardevast dan bijv. oranje of knalgeel.

- Een (kleine) stadsauto houdt ook beter zijn waarde dan een grote auto.

- Kijk naar de huidige brandstofprijzen, diesel occasions zijn op dit moment duurder in aanschaf.

 

TIP: Bij Eager krijg je altijd Buyback-Garantie. Dat wil zeggen dat wij altijd een scherpe inruilwaarde bieden op je aanschafte auto via ons platform. Hiermee kan je precies de huidige waarde én de toekomstige waarde van je aangeschafte occasion realtime inzien! Handig toch?

 

occasion eager

 

Hoe ziet het exterieur van de auto eruit?

Controleer altijd of de naden van de motorkap goed lopen. Als dit niet het geval is duidt dit op mogelijke schade in het verleden. Bekijk of de banden voldoende profiel hebben en of de banden allemaal hetzelfde zijn. Gaat de auto roesten? Roestvlekken komen vooral voor rond de wielkasten, bumpers, dorpels (de onderkant van de auto) en de achterklep. Dubbel Check. Controleer op lekken. Dit komt soms voor in de kofferbak. Is het reservewiel nat? Dan kan dit duiden op een lek.

 

BOVAG-Garantie bij alle dealers die aangesloten zijn bij Eager

Alle occasions die je ziet op Eager Cars hebben standaard 12 maanden BOVAG-Garantie. Dat klinkt goed! Maar wat houdt het precies in? Mochten zich toch gebreken voordoen aan je aangeschafte occasion in de eerste 12 maanden na aankoop, dan worden alle reparatiekosten gedekt die onder de BOVAG-Garantie vallen. Wel zo prettig.  

 

 

Tags: Occasion, Tips

Join Eager

Krijg als eerste te horen wanneer er nieuwe fietsen arriveren én blijf op de hoogte van alle updates.